באנר עליון

יום ראשון, 20 בפברואר 2011

קוקסינליות כנערות ליווי

מאז ומתמיד קוקסינליות היו בתחום שירותי ליווי וזאת מכמה סיבות:
העיקרית שבניהן היא בגלל הקונוטציות השליליות שיש לקוקסינליות בחברה הכללית, הן לא יכולות לעבוד בעבודות רגילות. אגב הדבר משתנה לעתים כאשר קוקסינל מבצע את שינוי המין בגיל מאוחר ביותר, לאחר שהוא כבר צבר מוניטין במקום עבודה מסוים, וכך יותר קל לו לחזור לעבודה - הרי מי יעסיק גבר הלבוש בבגדי אישה בעסק שלו.


ישנם כאלו שיאמרו שקוקסינליות הן גם נימפומניות, ולכן זנות היא עבודה התפורה עליהן. כסף וסקס, מה יכול להיות רע. כותב שורות אלו לא מאמין בסיבה זו - קוקסינליות , כמו שאר בנות האדם, מגיעות לזנות אך ורק בגלל שהחברה דוחפת אותן לשם, לטוב או לרע. ואם הן יכלו אחרת, כלומר יכלו לעבוד בעבודות אחרות, סביר להניח שלא היו פונות למקצוע זה. כמובן שהחיים הם לא מדע מדויק, וסביר להניח שישנן קוקסינליות שבחרו באופן מודע במקצוע זה ואף נהנות ממנו. 

אז איך זה היה תמיד ואיך זה היום?
בעבר, בעיקר בתקופה שנערות ליווי היו מכונות זנות והיו עומדות במקומות קבועים, כמו חוף תל ברוך, או ברחוב הירקון (שנות ה-60 של המאה הקודמת) ובכל כביש צדדי ברחבי הארץ, היה קשה לחובבי קוקסינליות למצוא אותן, לא שהיה קשה להבחין בהן. אז לא היו טיפולים קוסמטיים שמדגישים את הנשיות, והמראה היה פשוט של גבר המתלבש כאישה, ובכל אופן היה קשה למצוא אותן. וזאת בעיקר שבגלל אז מספרן באוכלוסיה היה מאוד נמוך (לא שהיו קוקסינליות) אלא שלא הייתה בכלל פתיחות לנושא, וגברים שהרגישו נשיים לא העיזו ממש לצאת מהארון.

דבר נוסף הן היו נבלעות בין הזונות הרגילות, וסביר להניח שהיה ממש קשה למצוא אותן. יחד עם זאת, אי אפשר לבטל את  האפשרות שיכול להיות שהיו קוקסינליות שהיו ממש נראות כמו נשים, ולגברים היה מאוד קשה להבחין בהבדל, ובמהלך הזיון, הייתה מצפה להם הפתעה, לטוב או לרע. ישנן קוקסינליות שהיו מתנות את הזיון באקט אנאלי בלבד, או במציצה, וכך היו מונעות את הגילוי. 

מקומות  נוספים בהם היה אפשר למצוא אותן (בשנים ההם) היו מועדוני חשפנות המיועדים להומואים - לא היו הרבה כאלו, אחד מהם שהיה מאוד מפורסם (ואף הונצח בסרט מפורסם) הוא "בר 51", מועדון שהיה שייך לקוקסינלית מאוד מפורסמת - עדה ואלרי טל שגם שחקה בסרט בתפקיד ראשי  ומתה לא מזמן.  

היכן נמצא כיום קוקסינליות?
היום המצב הרבה יותר טוב - לקוקסינליות ולחובבי הקוקסינליות, יש להן מקומות מוסדרים (ולא על ידי העירייה) ששם הן עומדות, ואף מועדון (מועדון VIP  בתחנה המרכזית הישנה ששם הן נמצאות - במקום בר ומיטות למי שרוצה לזיין בהמשך). המקומות הם: פינת רחוב הגליל והשרון (התחנה המרכזית הישנה), ובעיקר ברחוב צבי פרופס בירידה לחוף תל ברוך צפון, ובכביש 2040 המוליך משם לחוף הצוק ולמפגש תל ברוך המפורסם. 

לבררנים תמיד אפשר לפנות ראשית בטלפון לקוקסינליות המארחות בדירותיהן וניתן למצוא בקלות באינטרנט. אם אתם מטיילים בחו"ל ומחפשים קצת אקשן, אירופה היא המקום בשבילכם למצוא קוקסינליות איכותיות ונקיות. ניתן להיכנס גם במקרה הזה לאתרי אינטרנט של מכוני ליווי ומשם לבחור איזה קוקסינל שבא לכם - דוגמא לכך ניתן למצוא באתר escort in france תבלו!

יום חמישי, 10 בפברואר 2011

תאילנד – גן עדן לקוקסינליות... האמנם?

ובכן, כנראה שלא בכל העולם זוכות קוקסינליות ליחס משפיל וגרוע מהאוכלוסייה בכללי מגברים מפרט (שבלילה, כאשר האישה ישנה, רצים לקבל בתחת מקוקסינליות ליד הים) ישנו מקום בו קוקסינליות זוכות ליחס סובלני, אוהב ואוהד המקום הזה הוא תאילנד. באופן כללי בכל איזור אסיה, הטרנאסג'נדריות זוכות ליחס שונה מאשר אנו מכירים במערב, ועל כך תהיינה מספר כתבות על כך: על ההיג'רה בהודו, הבקלה בפילפינים ועוד. אך נתחיל בתאילנד אשר הקוקסינליות שבו מפורסמות בכל העולם, ואף מהוות חלק נכבד במשיכה של תיירות המין מהמערב על תאילנד. 

חלק מהתרבות בלתי נפרד מהתרבות התאילנדית
Kathoey – katoey הוא הכינוי התאיי לקוקסינל בתיאלנד. שם נוסף phet this sam (המין השלישי), באנגלית נהוג לכנות אותן ladyboy בעיקר בכל דרום מזרח אסיה, חוץ מהפיליפינים שם הם מכונות בקלה (bakla). למעשה המושג קאטוי kathoey הוא לא המשמעות לטראנסיות כפי שאנו מכירים אותן בעולם המערבי. באסיה התייחסות היא לאדם המגדיר את עצמו לסוג של גבר, שלא כמו sao prapht song שזה בעצמם אדם המגדיר את הג'נדר שלו כאישה, או phet this sam שזה מין שלישי. ישנו מושג נוסף phu–ying prophet thi song שמתייחס לסוג של אישה , גם מתייחס לקטוי. 

על פי החוקר האוסטרלי peter Jackson לפוליטיקה מינית בתאילנד, השימוש במונח קאטוי מתחיל עוד בתקופה הפרי מודרנית, כדי להתייחס לכאלו שנולדו עם איברים נשיים וגבריים. והשינוי החל באמצע שנות העשרים כדי לתאר קוקסינליות בתאילנד, על כל סוגיהן. טראנסוויסט – גברים המתלבשים כנשים, טרנאסיות /קוקסינליות גבריים העוברים ניתוחים קוסמטיים על מנת להיראות כמו נשים, הורדת שיער/ הגדלת חזה/ ניפוח שפתיים על ידי בוטוקס במקרים מסוים הורדת איבר המין הזכרי. לעיתים המושג קאטוי מקבל משמעות שלילית ופוגענית. 

קאטוי בהקשרים חברתיים בתאילנד
בשונה ממקומות אחרים בעולם ובישראל, קאטוי עובדות במקצועות הנחשבים לעיתים נשיים, כמו זבניות בחנויות, מלצריות, סלוני יופי, במפעלים, מדריכות תיירים ,שחקניות בקברטים וכנערות ליווי בעיקר בפטייה pattaya. הקאטוי הרבה יותר מקובלות בחברה התאילנדית מאשר קוקסינליות וטראנסג'נדריות בעולם המערבי, ואפילו יותר מהודו (על כך במאמר נפרד). כמה מהזמרות והדוגמניות, כוכבות קולנוע הם קאטוי, לעתים קרובות עיתונים תאילנדים מפרסמים תמונות של זוכות בתחרויות יופי שהם קאטוי. המקובלות החברתית היא לא מוגבלת רק לערים המרכזיות, אלא גם שכיחה גם בכפרים הקטנים, ותחרויות יופי של קאטוי נפוצות בכפרים הקטנים. משערים שהקבלה והסובלנות לתופעה היא בשל ההשפעה שיש לדת הבודהיסטית לאזור. בעיקר לאלמנט הקרמה מהדת הבודהיסטית. חלק מהתאילנדים מאמינים שקוקסינלים הם עונש על מעשים בחיים קודמים, ולכן הם זקוקים לחמלה מאשר לכעס ובוז. 

אבל לא הכל ורוד. ישנם עדיין אבות רבים המתאכזבים כאשר הם מגלים שהבנים שלהם הפכו קאטוי. ולמרות הכל ישנו גם הקושי הפסיכולוגי ביציאה מהארון. גם בנושא החוק ישנם עדיין כמה מכשולים. למשל, קוקסינליות תאילנדיות לא יכולות לשנות את מינם בתעודת הזהות, מה מוביל לבעיות רבות. למשל קוקסינל שייכנס לכלא גברים במקום לנשים וישנה עדיין אפליה קשה בקבלה לעבודה.

התפתחיות מהשנים האחרונות
משנת 1993 לא יכלו הומוסקסואלים וקאטוי להגיש בקשה ללימודי הוראה וגננות, איסור זה בוטל לאחר כמה שנים, כאשר שר החינוך התחלף. נבחרת הווילבול של תאילנד מורכבות כמעט כולה מהומוסקסואלים וקאטוי, והכינוי שלה הוא the iron lady. מאוחר יותר באותה שנה שני סרטים שעסקו בקוקסינליות זכו בפרסים בתחרויות לאומיות בתאילנד. הבעיה הייתה כאשר הסרטים רצו להגיש מועמדות בתחרויות בינלאומיות, ולא הורשו על ידי הממשלה בשל חשש לתדמיתה של תאילנד בעולם. 

הקאטוי המפורסמת בתאילנד היא Nong Tum, לשעבר אלופה באיגרוף תאילנדי שעלתה לתודעת הציבור ב-1998. היא החלה להדגיש את זהותה, על ידי ניתוחים ולבוש נשי עוד כשהייתה מתאגרפת פעילה, והייתה נכנסת לזירה בשיער ארוך ובמייקאפ, ולעתים אף מנשקת את היריב. היא הודיעה על פרישה ב 1999 כאשר החלה לעבור סדרה של ניתוחים לצורך הדגשת האישיות הנשית שלה, והחלה לקחת שיעורי דוגמנות משחק, המשיכה לעבוד כמאמנת וחזרה להתאגרף ב–2006.

ב–2004 המכון הטכנולוגי בתאילנד הוסיף חדרי שירותים המיועדים במיוחד לקאטוי, עם סמל גברים/נשים על הדלת. הקאטוי מחוייבים ללבוש בגדי גברים, אך בשיעורי ספורט הן יכולות ללבוש בגדים נשיים. באותה שנה זכתה nong poy כ-miss tiffanys ומאז הפכה לאייקון טראנס גנדרי בתאילנד. 

סרטים על קאטוי
Ladyboys הוא סרט דוקמנטרי אשר צולם לערוץ 4 הבריטי ומספר את סיפורם של קבוצת קאטוי המתכוננות לתחרות יופי, ולאחר מכן לעזוב לפטאיה כדי להצטרף לקברט. 


2000 סיפורים של נבחרת הווי ליבול של תאילנד הונצח בסרט The Iron Ladies:



2002 סרט תאילנדי Saving Private Tootsie מספר את הסיפור של קבוצת קאטוי אשר צריכים להינצל אחרי התרסקות המטוס שלהם בלב הג'ונגל. הסרט עמוס בסטריאוטיפים כלפי קוקסינליות. הסרט מבוסס על התרסקות מטוס שהתרחשה ב –1998 בה הייתה מעורבת זמרת קאטוי פופולרית.

חייה של המתאגרפת התאילנדית נונג טום nong tum הונצחו בסרט משנת 2003 Beautiful Boxer 


2005 סרט אומניות לחימה תאילנדי The Warrior King בו הדמות הראשית היא קאטוי madae rose אשר משוחקת על על ידי jin xing טראנסגנדרית בעצמה.